Cykligare
Svenska Cycling Plus

Handlöst föll jag ned i ett djupt cykellöst hål och där förblev jag.

Jag har alltid undrat hur ett liv utan velocipeder känns. Nu vet jag, det känns tomt. Jag rör inte på mig alls för stunden. Det enda som rör sig är siffrorna på vågen. De samlas på hög, en hög som växer sig allt högre. I botten småsiffror och på toppen tronar de stora talen. Som tur var gick vågen och dog häromdagen. Först visade den 8 kg, därefter skrev den “Err”, sen slutade den helt sonika att visa något alls. 

Mitt cykelliv är lika dött som det här trädet. Nu går jag i skogen istället

Orsaken till att cyklarna får vila är medicinsk och stavas urtikaria eller nässelutslag. Därmed har jag fått ett, förvisso indirekt, cykelförbud. Den jäkla reaktionen gör att jag sen en tid bitvis lider av extrem klåda. En klåda som uppstår när huden blir kall eller fuktig. Försök undvika att cykla på hösten utan att vare sig bli kall eller svettig. Det går inte dessvärre. Sen är det själva duschandet efteråt. Det som brukade vara så underbart är nu en ren och skär plåga. 

En specialist kikar på det och skall försöka utröna vad som ligger bakom. Så idag har jag lämnat prover. Återstår att se vad de kan skvallra om. Under tiden har jag fått en medicinkur som faktiskt verkar få det att lätta något. 

Ni får cykla för mig också så lovar jag att återkomma med rapporter från en cykelsadel så snart det går. 

/ J – utan cykel försmäktar jag på denna öde ö

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.