Cykligare
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

När ryggskott känns som nackskott

Motionscykling var det ja. Den aktiviteten kräver att man kan ligga böjd som en märla över en cykel. Det kan jag inte för stunden. Delvis för att det är en mycket volumiös mage ivägen men för stunden mest beroende på att ryggen inte tillåter det. 


Jag skulle “bara” hiva in ett par gasolflaskor i min fars husbil i förrgår. De är inte tunga eller ens särskilt otympliga. Men de skall in i ett litet fack som sitter lågt varpå man måste böja sig i en specifik vinkel och då sade det knak. Eller det sade det inte alls, det enda ljud om kom från mig var ett skrik varpå min kära far förskräckt undrade vad som hände. Sedan en rad kraftuttryck från min sida blandat med “…och jag som precis börjat cykla“. 

“Bara” fick stå inom citationstecken av det enkla skälet att det är de situationerna som ger upphov till ryggskott. Första gången skulle jag bädda en säng! När det skall lyftas tungt och besvärligt är man (läs jag) noggrannare med hur man står och böjer sig varpå inget går sönder. 


Nu hoppas jag på snabb återhämtning. Men jag kan åtminstone glädjas åt att jag inte riskerar en Proseccokork i ögat som Biniam Girmay på Girot, den stackaren. 

/ J – mer avlivad än upplivad

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.