Cykligare
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

En vit månad

Rubriken kan te sig något tvetydig. Men icke desto mindre är den synnerligen relevant. Av personliga skäl är de flesta av mina månader vita. Fast den här skulle jag snarare vilja kalla den “svarta månaden” för fy tusan vad mörkt det är. Eller har varit kanske jag skall säga. November var extremt regnig och mörk i trakterna av centrala Småland där jag återfinns för det mesta. Kolsvart vid strax över fyra och dessutom moln och regndis som förstärker det tillståndet.  Inget som lyser upp tillvaron precis. 

Men sen igår, då jäklar bestämde sig någon aktuell vädergud för att här skall vara vinter. Och det blev det, allt på en gång. Hårda vindar upp till 18m/s i byarna och så ramlade det några decimeter fluff från himlen. Visst ljusar det upp men jäklar vad tufft det blir att ta sig fram. Igår kväll skulle jag ta mig hem från centrum i staden där jag bor vilket inkluderar en rejäl uppförsbacke. Jag ramlade tre gånger innan jag gav upp de spåriga och oplogade vägarna. Jag förstod först inte varför det gick mer på tvären än framåt. Bakhjulet spann loss hela tiden och framhjulet på cykeln gled i sidled. Har jag tacklat av så mycket som vintercyklist, jag som brukade motionscykla året om? Inte förrän jag kom hem kom jag min dumfan på att jag har racerslicks på pendlarhojen. 28 mm hårdpumpat blankt och lite nedkylt gummi ger inget vidare fäste i snö kan jag meddela för er som inte vet. 

Idag cyklar jag Mountainbike till jobbet. Bredare däck, lägre tryck, rejält mönster och fjädring som gör att hjulen stannar på marken även vid ojämnheter. Dessutom bredare styre för mer hävstång och lättare växlar samt bättre bromsar. Sen har jag formligen tapetserat min person med reflexer. Nu jäklar skall jag fram! 

/ J – er tomte i (h)jul

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.