Cykligare
Svenska Cycling Plus

Osökt eller faktiskt inte alls osökt kom jag att tänka på “Cyklisten” igår. Handlingen i boken utspelar sig nämligen under en tävling runt Mont Aigoual. 

Tim Krabbés mästerverk, “De renner” eller Cyklisten på svenska

Anledningen till att boken dök upp i tankarna var att den sjätte etappen i årets TdF hade målgång däruppe på den kala vindpinade toppen i Cévennerna. 

Ett för mig mytomspunnet berg. Inte för att jag cyklat upp där själv. Inte för att stigningarna vare sig är de högsta, längsta eller brantaste i världen eller ens i Frankrike. Snarare är berget och dess vägar ett bortglömt småsyskon till Mont Ventoux. 

Men jag brukar läsa boken på vårkanten varje cykelsäsong. Nu har jag inte läst den på två hela år. Då förstår ni själva. Frånvaron av såväl de bekanta boksidorna som cyklingen chockerar. Ett liv utan cykling är tomt.

…men nu har jag hunnit till sidan tre. 

/ J – tidscyklisten

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.