Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

TV-träningsdag

Lördagen med stort L kom och den var het på flera vis. Ja, som resten av sommaren hittills. Allt är varmt för att inte säga hett, allt är soligt. För mycket sol till och med. Inte för mig personligen, jag njuter faktiskt. Men det finns djur och annat som inte mår helt bra. Moder natur svettas kan man väl säga och då räcker inte deodorant långt.

Det riktiga allvaret

Men det var inte det som fick folk att gå igång utan den upphaussade fotbollsmatchen mot England. Sverige siktad mot semifinal men ett hinder återstod. Det var oöverstigligt skulle det visa sig.

Jag såg också matchen och mitt föga tränade fotbollsöga konstaterade:

Vi spelar som England,

fast sämre! Därför gick det som det gick. Det må vara att dagens spelare i landslaget är för unga för att ha växt upp med engelsk ligafotboll men ledare och tränare har matats med tipsextra hela sin uppväxt. Det verkar ha satt sina spår. Inte mycket mer att säga om det. Allt fortsätter utom Sveriges resa i VM.

I dess ställe började MIN favorit TV-händelse på åretTdF! Som uppvärmning hade jag dessutom njutit av kortbane-SM i cykel så jag var redo. Bänkad, för dagen tillbaka från skogen och tältet. Civilisation till låns. Tack kära vänner!

Le Tour!!

Och pang så var vi igång. Ingen återvändo utan full Tour från start. Det innebär exempelvis massor med nerver med påföljande vurpor. De två första etapperna har bjudit mer på den varan än hela Girot gjorde. Det känns så i alla fall.

Sen triumferade Peter Sagan på gårdagens etapp och idag får vi se världsmästaren i gult. Bara en sån sak! Jag kan knappt bärga mig och ser verkligen fram emot resten. Får dock se hur mycket jag har möjlighet att se. Vissa förhinder finns.

/ J – den tillfällige frankofilen

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.