Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Tröjor, tröjor, tröjor

– etapp 3

Peter Sagan bara lånade den gröna tröjan inför gårdagens etapp. Nu bär han den av egen kraft. Allt är som det skall. Sagan i grönt och loppet är nu på fransk mark efter den belgiska diasporan. Touren har därmed startat på riktigt!

Tröjan tog han efter att ha gjort precis som planerat. Han tog poäng både vid spurtpriset och genom en femteplats i mål varpå saken var klar. 

Den prickiga tröjan togs lika effektivt över av belgaren Tim Wellens.  Han var  med i den ursprungliga utbrytningen om fem cyklister. Med knappt fem mil kvar tyckte han dock att utbrytarkollegorna var väl svaga och körde helt sonika ifrån dem. Frågan är hur det gått om han inte punkterat vid sista bergspriset? Där hann nämligen den blivande segraren ikapp honom. Julian Alaphillipe attackerade och gjorde en imponerande solo-raid de 16 kilometrarna till mål. 

Det innebär att för första gången på mycket länge kör en fransman i gult! Bara en sådan sak. Det ser jag som mycket positivt, inte minst för intresset för Touren i Frankrike. 

Innan allt detta utspelade sig var jag dock genuint imponerad av maskinen Tony Martin. Måhända är han inte lika effektiv som i sin krafts dagar men jäklar vad han är åkstark. Förvisso var det medvind men han låg och drog klungan själv i 6 mil i farter kring 47 km/h innan han fick hjälp av fler lag. 

Sen var den en sak som slog mig under etappen. Heter ALLA kyrkor i området Église St-Martin – någonting? Det finns uppenbarligen 101 stycken (vad det verkar). 

/ J – kyrkräknaren

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.