Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Tänk på vilodagen II

Nu är jag inte känd för att vara religiöst lagd. Men vilodagar skall helgas. Eftersom jag är ateist borde jag av respekt för andras tro kanske helga såväl fredag som lördag och söndag? Det var förstås bara de stora religionerna det. Märkligt att de inte ens kan vara eniga om när deras skapare vilade förresten. Vid närmare eftertanke borde jag nog lägga in resten av veckan också för att inte missa någon. Man vill inte kränka någon i dessa dagar.

Vardagsrumsutsikt häromdagen

Själv vilar jag efter cykling. Igår var en sådan dag. En typisk eftercyklingvilodag. Eller ja, inte tusan vilar jag efter varje cykeltur, det är ju inget religiöst men som det artade sig ville inte benen vara så pigga igår och armarna var mosade efter gympasset så egentligen fanns väl inte så många alternativ.

Eftersom jag för närvarande bor i tält, alltså inte campar, utan bor i tält så blir det rätt avslappnat ändå. Igår ägnade jag seneftermiddagen och tidiga kvällen till att sova på en filt utlagd på en bit brunbränt gräs. En sommarbris fläktade iväg allt vad flygfän heter och orsakade sövande vågskvalp. Sann vila för kropp och själ.

Plats för vila

Värre var det inatt. Efter att ha varit tyst i flera timmar så vaknade jag av att någon jäkel drog igång den moderna motsvarigheten till en bergsprängare någonstans. Ut i tysta sommarnatten strömmade arabisk popmusik! Yrvaket kikade jag ut ur tältet bara för att så småningom inse att ljudet färdas långt över vatten och att det kom från en annan ö än den jag befann mig på.

Några timmar senare var det dags igen. Något DOG utanför. En bit in i skogen kanske något hundratal meter skrek ett djur av för mig okänt slag. Det skrek på ett sätt som är svårt att misstolka. Det pågick ett tag sen tystnade allt. Livet hade sin gång. Det vilar inte utan fortgår därute har jag börjat förstå.

/ J – viloentusiasten

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.