Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Smålandsträning

– gymtember som var

Smålänningar är snåla sägs det. Eller kanske är ekonomiskt medvetna ett modernare och mer korrekt sätt att uttrycka det? Själv är jag av annan härkomst men får nog betraktas som en naturaliserad smålänning vare sig jag vill det eller ej. 

Som sådan måste en kalkyl göras för vad gym-träning faktiskt kostar. September får tjäna som exempel. 

Månadskostnaden där jag tränar är för närvarande 279 kr. För det får jag fri tillgång till alla företagets anläggningar i staden. Tror de har fem numera men det är dock två jag begagnar mig av. Den som ligger närmast min arbetsplats och den som befinner sig närmast hemmet. I priset ingår en “tag” så man kan träna alla öppettider oavsett om receptionerna är bemannade eller ej. 

Den intressanta kostnaden för mig är emellertid vad det kostar per timme. Eller ja, det där kan man se på två sätt. Tränar man mycket sällan är enbart den faktiska kostnaden av intresse misstänker jag. Men om man frekventerar nämnda faciliteter någorlunda regelbundet blir det mer intressant med timkostnad. 

September bjöd i år på inalles 9 träningstillfällen inomhus. 

Tiden som spenderades där var 15 timmar och 30 minuter vilket ger vid handen att mina sejourer är tämligen långa. 

Det betyder även att jag för närvarande betalar runt 18 kr/tim för att befinna mig där. Det går inte för sig, det är för dyrt och den enda slutsatsen blir att jag måste spendera mer tid där. Som en passus kan nämnas att jag som bäst har fått ned kostnaden till under tio kronor för något år sedan. 

/ J – kostnadsmedveten

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.