Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Släntrianism

Jag har justerat bromsar idag eftersom de skrek. Skrivbromsarna låg emot skivan och därför har det gått lite tungt varpå relativt få digitala spår lämnats i cyberrymden. Idag är frigången någon bättre och därför skall skall vi tala om ord eller snarare ett begrepp. 

Släntrianism är ett annat ord för förhållandet mellan cyklist och backar*. Mer precist de backar du tar på ren rutin. 

Du känner till typen. De bara finns där. Backar som inte bryr sig mycket om världen och världen är lika ointresserad tillbaks. De utgör sannerligen inte stoff för kommande legender. De utgör inte några stigningar uppför Tourmalet, Alpe d’Huez, Mont Ventoux eller ens någon belgisk Muur. Faktum är att de inte ens är någon Tarrabacke eller Klevaliden. Vi kan istället kalla dem vardagsbackar. Den typen av backar som pucklar till en tisdag eftermiddag i augusti till exempel. 

Utmärkande för dem är att de av olika skäl måste passeras om och om igen. Kanske på väg till eller från en favoritrunda, under den eller till och med till och från hemmet eller arbetet. Slipper dem gör du emellertid inte. Hur de känns beror på din relation till dem. De är mer psykiska än fysiska. 

Vardagsbackar är inte enkelriktade, de sträcker sig såväl uppåt som nedåt. Men framförallt leder de mot framtiden. På vägen upp eller ned brukar tiden slå följe. Tiden har visat sig vara en entusiastisk cyklist, allestädes närvarande. När ni umgåtts ett tag är du delvis en annan person. 

Så skänk din vardagsslänt en tanke, den hjälper till att forma både dig och ditt cykeljag!

/ J – funderar 

*Om det inte är det så borde det vara det! 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.