Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Sagan om flickan som skulle cykla efter mjölk

Det var en gång en flicka som skulle cykla till affären efter mjölk. För ändamålet ämnade hon sadla sin ståtliga svarta springare. En riktig Bad Boy….eh, ett pendlarfullblod från Cannondale. 

Men springaren verkade låghalt och en försynt fråga om att besiktiga besten framfördes till undertecknad som utöver det fick i uppgift att nedteckna historien som den utspelade sig.

Du kan inte kika på mina växlar? De hackar och hoppade över steg när jag var på väg hem från jobbet. 

En okulärbesiktning gav vid handen att den här velocipeden var närmast livsfarlig att framföra. Den hotade att sparka bakut och kasta av sin ryttare vid minsta provokation. 

– Hm, kedjan är nästan av! En av länkarna har gått upp!

– Fan, jäkla tur att den inte släppte i utförsbacken ned från slottet mot Trummenbron!

– Ja eller att den inte släppte när du ställt dig upp på pedalerna efter att ha stannat vid en korsning med trafik. Den går inte att cykla på!

Flickan går ut i cykelstallet för att istället tränsa sin enligt egen utsago något “uppmärksamhetseftersatta” MTB. En lika svart fast något ystrare hingst från Bros som går under namnet Endorphin. 

Fint att man har en cykel till tänkte flickan. 
– Kan du kolla lufttrycket?

Jadå genmälde jag. Ett halvt kilo var vad som fanns kvar konstaterades. Något eftersatt som sagt. Ett par kilo luft senare lämnar riddaren på sin egen vita springare för vidare äventyr norrut. Något troll eller måhända väderkvarn behövde nedkämpas i trakterna av Kronobergs slott.

Flickan hämtar sin börs med silverpenningar och en ränsel att transportera mejeriprodukter i. Redo att svinga sig upp i sadeln för att bege sig men, nähä inte det! Det är något som inte stämmer tänkte hon.

Det fungerar inget vidare med ballerinaskor. Inga kombipedaler så långt ögat når. In i kammaren, inte efter hammaren men väl efter ett par stadiga skor som passar bättre till den här sortens stigbyglar. Bra prinsessa reder sig själv.

Volangblus, persikofärgad kjol och spd-skor. Ja, vad ska en stackars kvinna göra? Hon känner att hon ligger i onåd hos Adamsson och Vacchi som nu kan höras i bakgrunden från dagens sändning av Giro d´Italia. 

Resten är historia som det heter. Hemmet blev till slut flera liter mjölk rikare och “väktarna av stil och smak” underlät att ingripa trots det flagranta regelbrottet.  

/ J – skriftställaren

(den här sagan är en samproduktion mellan eder ödmjuke förmedlare i etern och fröken C Sebelius)

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

2 kommentarer

    1. Tack! Roligt att du tyckte det samt tog dig tid att tala om det. En sådan önskan kan naturligtvis inte nonchalers så någon form av fortsättning kommer! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.