Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Requiem över oktober

Det mesta tar slut, ljuset, året och så även oktober.

Molande huvdvärk

Symboliskt nog började dagen i dur med ljusglimtar och en smula sol. Sen mörknade det allt mer till ett halvdaskigt grådis. På vägen mellan arbetet och träningslokalen pekade Växjös arkitektoniska stolthet “Icon” upp ett utsträckt långfinger till mig där den skymtade som en fallos i halvdagern.

The Wall…oöverstiglig?

Jag klev in i träningslokalen ackompanjerad av en massiv huvudvärk som matchade väderleken. Där ur markdimman av huvudvärksdis stack det upp spretiga förkolnade rester av träningsmaskiner. Jag greppade skeletthandtag vart jag kom åt och slet och drog för att få upp de sjunkande maskinerna ur gyttjan vid fotknölarna innan de gick till förgängelsen.

Såg stålhanden på en “fly-maskin” och försökte lyfta med den mot nya horisonter. Kastade på 110 kg och pumpade i en avig valstakt, 10×3, 10×3, 10×3 räknade jag. Varje gång jag tog i svartnade det nästan för ögonen, brände i nackmusklerna. Huvudvärken satt som en stark svart hand runt bakhuvudet och sträckte fram blöta fingrar och drog i synnerverna så världen blev dubbel.

Jag tvingades ge upp efter en timme och tjugo minuter. Då stod jag inte ut mer och ragglade mot dörren som ledde därifrån. Misstankar om att de glömda glasögonen samt sömnbrist låg bakom misären smög sig på.

Mötte en blick i spegeln i omklädningsrummet. Blicken var inte min, den var lika tovig och rufsig som håret och skägget som omgav den. Stirrande, rödsprängda ögon som ville slutas.

Väl ute hade grådagen förvandlats till halvmörker. Frågan om det var för gott, för i år eller bara för dagen?

J – är trots allt

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.