Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Pendlartankar

Jag pendlar.

Tankarna spretar likt spökgrenar
Tankarna spretar likt döda grenar

 

Pendlar till jobbet och med extremiteter, långa ben dinglar. I en pendel går de. Fram och tillbaks, fram och tillbaks och fram igen. Eller kanske upp och ned. Som vägarna, gatorna och stigarna. De går upp och ned. Just nu upp.

De blir extra märkbart när man är tung. Tungsinne är annars svårare att bära och är jobbigare än vikt.

Av vikt är du kommen eller snarare av vikt är att växlarna fungerar. Särskilt när formen är frånvarande. Jag konstaterar att min form är nästan lika rund som ett hjul.

De är närvarande. De svischar försynt. Även de rör sig i en pendelrörelse, fram och tillbaks, fram och tillbaks.

Är de skeva undrar min lätt överhettade hjärna. Nej det är äppelkompott som spelar in. Det är ett fruktigt år i år och lite av den har fallit. Fallit in i mitt hjul och nu i mitt medvetande. Stoppet kommer välkommet och jag avlägsnar äpplet som visar sig vara ett päron. Inget går att lita på nuförtiden.

Återupptar min färd från nuet in i framtiden via en högersväng in på kungsvägen.

 

/ J

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar