Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Nycykelkänslan

Känslan att närma sig, sätta sig på och bara betrakta sin nya kamrat är det inte mycket som slår i cykelvärlden. Jo, att faktiskt använda den naturligtvis! Men på grund av ryggskott är jag inte riktigt där än. Så den karamellen kan jag suga lite till på. Nu tittar jag mest. Sedan är jag extra glad att jag fick tag i den då bristen på cyklar för närvarande är påtaglig till följd av världssituationen.

Men se på den här skönheten även om fotot inte är det bästa. Den bjuder på rätt schyssta linjer trots storleken. Det är en XL! 

Trek X Caliber 9, 2022 års uppgraderade upplaga

Märket framgår tydligt av bilden och för er som har något mindre bra syn kan meddelas att det är en Trek. Modellen heter X Caliber 9. Siffran innebär att det är deras toppmodell i den serien. Därefter får de prefixet “Pro” framför Caliber och det innebär mest att de är utrustade med kolfiberram istället för aluminium.  Lättare cykel med andra ord. Det är nu av tämligen underordnad betydelse för mig för tillfället. Dessutom är den här inte särskilt tung med sin 12,5 kg med tanke på däcksstorlek samt dropper-posten

Texten i snyggt spegelblank. Ja, om man gillar blick förstås

Cykeln innebär dessutom ett återtåg för mig. Ett resa tillbaks till mina MTB-rötter. Som bokstavligen innebar mycket rötter! I begynnelsen var eller snarare kördes det helstelt förstås samt med clips! Ja, jag har kört MTB  länge. Det finns fortfarande ett par XT-top shifters i förrådet. Ni som vet, ni vet. Jag har sett både SPD- och dämpar-revolutionen samt utvecklingen mot större hjul. 

På den tiden var styren strax över 50 cm breda istället för 70-någonting och försedda med bar-ends och standard för däcken var 1,9-2,1 tum och inte 2,4 tum som sitter på den här. Men det är inte mått och vinklar som jag återvänder till för där har eoner av utveckling skett. 

Orsaken till den nyvaknade cykelglädjen!

Det fick mig att komma på temat för en annan blogg. En jämförelse mellan då och nu. För stunden väntar jag emellertid otåligt på att min rygg skall bli bättre så jag kan inviga cykeln. Det är för övrigt min första Trek. Innan har jag nästan* bara kört MTBs med namn på “C” som Crescent, Cannondale och Cube. För övrigt höll det på att bli en Canyon men de går inte att få tag i just nu. 

Den här cykeln i färgen fanns dock tillgänglig hos en lokal cykelhandlare, Rydhs Cykel & Sport i Växjö. 

/ J – cykelkramaren

* I begynnelsen hojjades det på en Diamond Back. Sedan har jag förstås haft racercyklar från Monark, Cycle Gitane, Giant, Crescent, Bianchi och Cannondale också. 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.