Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Namnbyte och “nick” på nätet

Nu är det inte jag personligen som bytt namn och inte heller bloggarna. Däremot bytte jag namnet på mitt konto på Instagram vilket var stort nog.

Det gjorde jag i syfte att avspegla innehållet något bättre. Tidigare var det “aliaspostmortem” som stod på kontot vilket medvetet var vagt och numera är det “knivesandbikes” vilket lika medvetet är tydligare. För tillfället är det emellertid betydligt mer “knives” än “bikes”. Men balansen skall justeras något vad det lider.

 

Spyderco H1 blyerts

 

Det första “nicket” jag använde mig av kom sig inte av att jag kände för att vara exotisk på något vis utan namnet har en synnerligen pragmatisk bakgrund. För ett antal år sedan spelade jag lite på nätet. Det var vare sig WoW, kasino eller något annat illustert utan gammalt hederligt schack. Men för er som inte är insatta i den världen kan jag låta meddela att det är ett internationellt community med flera miljoner användare. Några av de ställen jag frekventerade, däribland “Yahoo Chess” tarvar förstås ett användarnamn.Den som tror att namnet “John” i någon som helst form eller konstellation skulle vara ledigt på en internationell sida tar miste! Det är ett populärt namn i engelskspråkiga länder kan konstateras.

Det gällde således att hitta på ett namn, ett unikt namn och John12345678 ville jag inte kalla mig. Ett tag var jag “Ratatosk”, ni vet den irriterande gnagaren från nordisk mytologi. Sen var jag även “Mumblebee” en ordlek med “humla”. Båda namnen var bra, det enda problemet var att jag gjorde ett uppehåll på ett par år varpå jag glömde mina lösen och mina gamla mailadresser dit nya kunde skickas fanns inte längre.

Då dök det något morbida “postmortem” upp i mitt huvud. “Efter döden” eller “obduktion” som det även står för på engelska. Bakgrunden hänger ihop med att jag nästan dött några gånger och en gång var borta för en stund men det är en annan historia.

Tyvärr råkade det namnet ut för samma behandling som de tidigare “nicken” på nätet. På andra ställen kallade jag mig “Trollbane” men det är ofta taget och sällan unikt. Enda stället som det namnet lever kvar på för min del är på Blade Forums för er som häckar där ibland.

Eftersom jag inte längre kom åt “Postmortem” fick det bli tillägget “alias”. Det visade sig vara en ytterst gångbar kombination och det är alltid ledigt vart jag än kommer trots alla miljarder internetkonton. Ser ni någon “aliaspostmortem” i något sammanhang är det högst troligen jag. Som sagt, John tenderar att vara upptaget i den engelskspråkiga världen!

/ John a k a aliaspostmortem

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.