Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Monkey business

Enligt kinesiskt horoskop började apans år natten till måndagen. Det skall vara bra på allehanda vis. Det är kreativitetens och uppfinningsrikedomens år sägs det. Men framför allt skall det vara AKTIVT och därmed utmärkt för att börja träna. Ett hälsans år helt enkelt.

 

Det kan jag sannerligen behöva. 

 

Jag kom nämligen av mig stenhårt. Förra året var ur motionssynpunkt utmärkt fram till de sist skälvande månaderna. Det enligt vår kalender nya har inte börjat så mycket bättre.

 

Ibland kommer livet liksom emellan. 

 

Först visade sig diskbråcken i nacken från sin sämsta sida och omöjliggjorde det mesta i aktivitetsväg ett tag. Sen dök varelsen i svart kåpa och en fäbless för ålderdomliga hortikulturella redskap upp. Jag tror det inte det var huvudet som siktades på den här gången utan snarare fotknölarna. “Swing and a miss”, jag hoppade med uppbådandet av mina sista krafter och endast grästorvan jag stod på slogs undan.

Nu befinner jag mig i ett hål och eftersom regnskurarna avlöser varandra är hålet lerigt och skitigt. Kanterna har luckrats upp och ger vika varje gång jag försöker kräla mig upp på fast mark igen. Krälande underlättas inte av min fysik som närmar sig sfärens perfekta form. Som cyklist kan man möjligen hävda att det är en mycket aerodynamisk form.

Nu sätter vi segel mot framtiden
Nu sätter vi segel mot framtiden

 

Ibland summerar jag mina träningsinsatser här på bloggen. Det är lätt gjort nu: NOLL. Vädret utanför fönstret är förvisso cykelbart men uppmuntrar inte en solskenscyklist. Tur då att jag är innehavare av ett gymkort. Ett som förvisso inte har svärtats av användning det här året men ändå.

Nu börjar vi om igen,

för vilken gång i ordningen vet jag inte. Från noll den här gången. Det blir en resa. Om den skall jag förtälja.

 

/ J – A.D. 2016

PS. Några som verkade ha anlitat kinesiska astrologer var Denver Broncos. De vann Super Bowl och jag blev glad samt en smula trött då matchen slutade klockan fem natten till måndagen. 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar