Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Måndag morgon

Vendeltid, folkvandringstid – pendeltid.Strax innan klockan åtta på morgonen.

Köerna ringlar sig ned för backen och jag slingrar mig förbi dem. Får blickar men tänker på engelska

“You’re not stuck in traffic, you ARE traffic”

Ni borde betrakta min cykel inte som ett hinder utan som en bil mindre i er kö.

Ersättningspendlare, grusade vägar har tagit ännu ett punkteringsoffer

Men det är inte mysigt, duggregn och blött samt grusigt, mycket grusigt. Terrängdäcken som biter så bra i skogen fungerar här som skovlar och hivar upp grus på ryggen och över hela mig. När jag kommer fram känner hur det gnisslar mellan tänderna. Grus i ansiktet, håret och till och med i munnen.

Strax därefter hytter jag lite halvhjärtat åt en skitstövel i bil som tycks tro att vithajtänderna på vägen som markerar lämna företräde inte gäller henne. Bilen står stadigt tvärs över den cykelväg jag befinner mig på. Hon kör SUV gubevars så hon är väl kanske lite mer värd än mig?

Någon kilometer senare stiger humöret till oanade höjder denna gråmulna morgon. Jag hamnar bakom ett fordon som istället får mig att vinka glatt och entusiastiskt till föraren. En traktordragen sopmaskin! Sådana vårtecken kan göra vem som helst glad. Det och en varm kopp kaffe!

Nu frukost!

/ J – omkringpendlaren

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.