Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

La Grande Boucle – Växjö

Den stora rundan – det låter på något vis inte riktigt lika storslaget på svenska. Vad det handlar om är en träningsrunda jag snickrat ihop för de dagar man är sugen på distansträning. Den passar för den som vill ha några extra mil i benen av en eller annan anledning. Kanske något  vätterngäng känner sig hågade? Fast det är klart, jag tillhör dem som anser att det finns ett liv efter Vättern också. Kanske för att jag inte längre deltar där.

Tiden var hur som helst kommen för att skaffa mig lite “självdistans” och provköra skrivbordskonstruktionen. Jag har förstås cyklat alla de ingående vägarna ett antal gånger tidigare men inte sammansatt till en runda.

Lite data:

 

Distansen är ca: 210 km och underlaget är asfalt av varierande kvalité.

Antalet höjdmeter hamnar på runt 1350 vilket inte är mycket fördelat på distansen men den skall ändå avverkas.

 

Inte så aggressiv banprofil men väl en tilltagen distans
Inte så aggressiv banprofil men väl en tilltagen distans

 

Rundan är offentlig på Bikeroutetoaster för den som är intresserad. Vill man förlänga rundan något skarvas den lämpligen från Lammhult till Rörvik via Sanden och för att sen vika av ned mot Asa från Lönåstrakten.

Jag återkommer inom kort med en rapport från gårdagens testkörning.

/ J – färdas i det inre och det yttre

 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!