Cykligare
Svenska Cycling Plus

Vi i södern har hittills varit någorlunda förskonade från de riktiga köldknäpparna. Men nu har palmerna börjat hänga med bladen även här. Det är kärvt att vara cykelpendlare nu. Himlen hade imorse den rosatonade blåheten som skvallrar om att det är kallt. Vet inte om min hemmatermometer visar exakt rätt men kvicksilvret hade gömt sig runt -15. Det är åtminstone trettio grader åt fel håll för min del.

Är det någon hurtig fan som så mycket nämner uttryck som “kläder efter väder” eller ännu värre “det finns inget dåligt väder /../” så är risken stor att vederbörande endera blir strypt med en fleecetröja eller får en raggsocka nedstoppad i halsen.

Framme på jobbet
Framme på jobbet

 

Det artar sig till en vacker dag. Men inte känner jag för att ge mig ut och cykla för det. Förvisso är jag solskenscyklist men det får gärna vara varmt också för att den här cykelhumlan skall trivas. Jag vet att det går men jag vill inte. Fast jag längtar – men vill inte.  Istället ämnar jag nog krypa in på “mitt” gym och mysa. Dra lite planlöst i någon spak och putta på någon pedal. Allt för att försöka hitta en muskel eller två. 

Nu däremot skall det drickas kaffe, varmt sådant.

 

/ J – istapp

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.