Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Katten som återvände

Återvändaren

Härförleden skrev jag om mitt stukade självförtroende på kattvaktsfronten. Det blev en lång och i mitt tycke onödigt orolig väntan på den försvunna skyddslingen. En dag gick och därefter ytterligare en som följdes av flera. Jag letade i grannskapet och varje gång jag lämnade huset endera per velociped eller automobil så tog jag en vända runt kvarteret för att spana. Jag förberedde också inlägg på diverse aktuella FaceBook-grupper för att få hjälp i letandet. De närmsta grannarna hade förstås också tillfrågats om huruvida de sett en ovanligt gipsad katt smita förbi. Ingen positiv respons på den frågan. Så sökandet var fruktlöst så långt.

Återvändaren

Sen var jag tvungen att åka iväg. En konsert på Ullevi hägrade, Guns n’ Roses. Föreställningen gick av stapeln på lördagen, övernattning till söndag och sen tillbaks igen.

Det kändes inte helt rätt att åka iväg och övernatta utan att ha hittat den försvunna Sigrid måste tillstås. Men goda råd var inte bara dyra utan utom räckhåll. Kattluckan var enkelriktad, mat upphälld, vatten påfyllt och lillkatten rejält överkelad. Så i övrigt var det mesta redo. Ja, biljetterna och flickvännen var också inräknade så det var nog allt.

Efter en fantastiskt bra helg återvände jag och vågade väl inte hoppas på några större mirakel. Men se på tusan! Där var hon. Hopkrupen i sin jäkla bokhylla dit hon flyr när styvsyrran blir för bråkig. Jag blev nästan euforisk. Grävde fram katten bakom böcker om Rom och andra världskriget. Hon gömmer sig gärna i historiesektionen! Efter lite tvångskelande erbjöds sejfilé vilket föll henne på läppen. Så pass att hon lade sig att vila på mattan istället för i litteraturen. Men spinner gör katten fortfarande inte – surSigrid!

Den kvällen var hon inne. Det verkar ta på krafterna att vara på rymmen. Dagen efter kravlade hon ut igen utan att jag hann förse henne med halsbandet med magneten som styr kattluckan. Men nu är jag i alla fall inte orolig längre. Är hon frisk nog att hoppa över två meter plank är nog benet ok att träna lite för övrigt också!

/ J – kattvakt med återupprättad stolthet

Tags : Kattkattvakt
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.