Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Kapitel 8

Vi skriver idag den sjätte oktober i nådens år 2015 och det är dags för ett nytt stycke i “Sagan om Cuben som ville bli cykel”.

 

Ingenting är omöjligt
Ingenting är omöjligt

 

 

Förra veckan fick jag ett något kryptiskt mail från Häggs med innebörden att något anlänt från Danmark. Sympatiskt så långt. Jag får förmoda att det är delar av min cykel. Jag skriver delar för monterad lär den inte vara delvis beroende på att jag själv sitter på större delen av drivlinan då det var en ny sådan jag stod i begrepp att montera då sprickan upptäcktes. De två större klingorna samt kedja ligger i min cykelbod jämte nya däck och ett styre och annat smått och gott jag tänkt rusta cykeln med inför sommaren. Ni vet den som kom och gick och sen blev till höst.

Men enligt samma mail är vevpartiet ej monterat, framväxeln inte på plats och vajrarna inte dragna men väl ditsatta. Det kan bli intressant det här. Min erfarenhet är att det inte finns något “bara” i dylika sammanhang. Trots att teorin säger att det “bara” handlar om att sätta saker på plats så tror jag på det när jag ser det. Förra gången passade exempelvis inte de nya bromsokfästena till befintlig bromskiva bak.

Sen hoppas jag att lillklingan är kvar då den hängde löst på vevarmen på växelsidan.

Jag ämnar bege mig norrut till Myresjö för att lösa det hela inom kort och förväntar mig hjälp därvidlag. Men det är trots allt en sväng på närmare femton mil så lite tid och planering krävs.

Föga kunde jag ana att när jag skrev första delen av den här serien att det skulle arta sig till ett epos av monstruösa proportioner.

Men – en “bästsäljare” har det visat sig. Delar av världen, den som rör cyklar, har visat sig vara mycket intresserad av kundvård samt frånvaron av sådan.

/ J – luttrad

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.