Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Kalorijakten

Jag är väl medveten om att kalorimätare på löpband knappast är exakta i någon mening eller är en etablerad vetenskaplig metod att mäta träningsresultat med. Trots det visar det sig att man kan ha kul med dem. Jag kör ofta på samma band på gymmet om det är ledigt och tanken är mest att få en ungefärlig uppfattning hur mycket möda jag lägger ned på min uppvärmningstimma.

Själva idén föddes när jag häromdagen stod där på den imaginära vägen i full gång med min vanliga uppvärmning. Den inleds alltid med en rask promenad som sedan övergår i “uppförsbacke” följt av jogging på några kilometer. Efter det brukar jag köra intervaller där jag varvar kortare löpsträckor på 500 meter med promenad i brant uppförsbacke samma sträcka. Allt för att få igång lite förbränning inför styrketräningspassen som sen avhandlas i högt tempo med kort vila mellan seten.

Bäst jag stod där kom jag på att det går att knappa in vikt och ålder i maskinen, något jag inte gjort förut. Resultatet var häpnadsväckande. Eftersom jag trots allt fyllt gubbe och väger mina ansenliga kilon löpte kalorimätaren amok för en stund. Det var mycket trösterikt att se. De är inte förinställda för min kroppsbyggnad går att notera.

Det här kom jag dock inte på förrän efter lite mer än halva tiden men resten av sejouren ägnades åt kalorijakt. Mot slutet blev målet att komma över 1000 kalorier eftersom det målet låg inom räckhåll. Det blev ettusentvå för att vara exakt.

Andra konditionspasset på löpbandet kördes igår och då slog jag personligt rekord med

1058 kalorier på en timma. Jakten är igång och det skall bli intressant att se vad jag kan komma upp i.

Det kan till och med bli en utmaning. Både för mig själv och andra. Vad kan ni komma upp till på ett löpband under en timmas aktivitet?

/ J – springer i cirklar stillastående

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!