Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Jag siktar mot 2000

Instagram är en företeelse som jag relativt nyligen stiftat bekantskap med. Ett par månader har jag befunnit mig i den förunderliga världen av bilder och upptäckt vilken guldgruva det kan vara för specialintressen oavsett vad det handlar om.

Det finns olika typer av konton har jag förstått vid det här laget. Mitt är mest inriktad på delar av mina intressen som knivar och cyklar. Just nu med fokus på vassa föremål eftersom jag de facto inte cyklat så mycket som önskat den här sommaren. Det är tänkt att det skall bli mer av det vad det lider och det lär påverka balansen på innehållet. Just nu är det tämligen enahanda.

Jag undviker däremot för det mesta att lägga ut bilder på barnen och min sambo samt andra nära och kära men inte av det skälet att de inte är viktigare än prylar utan för att jag tycker att de själva får bestämma om de vill hamna på nätet eller ej. Av samma skäl är det ytterst sparsamt med dylika bilder på mina bloggar också.

Målet är inte att få så många följare som möjligt men visst är det roligt att folk är intresserade av de bilder jag tar och delar med mig av. Men jag har vid det här laget förstått att både i bloggosfären och på Instagram gäller att man endera redan skall vara känd eller skriva om uteliv och mode samt lägga upp enorma mängder selfies för att bli “stor”. Det skadar heller inte om du är ung och kvinna. Undantag finns förstås.

På en tv-reklam nyligen såg jag någon strutta omkring i kläder och tala om sitt IG-konto. Hon kallar sig något som inkluderade “yoga” och hade tydligen flera miljoner följare. Jag kollade nyfiket upp vederbörande och konstaterade att sex säljer som vanligt. Jo, visst var yoga inblandat på ett hörn men ytterst lättklätt i utmanande poser i exotiska miljöer. Men det är förstås enbart den österländska visdomen som lockar.

Så naket det blir på min blogg
Så naket det blir på min blogg

Kanske en väg att gå för alla oss med lätt udda intressen? Lättklädda damer i kombination med knivar eller cyklar? Gärna fotade på Bahamas eller något liknande.

Sen har jag förstått att det går att köpa sig röster/följare på olika vis. Det verkar uppenbart när man stöter på konton med några få bilder och tiotusentals följare. Proportionerna stämmer liksom inte. De har lagt upp något tiotal bilder eller kanske något mer men har drivor av prenumeranter trots det. Vad exakt har lockat dem?

Sexigt? Nja, det beror nog på vem du frågar
Sexigt? Nja, det beror nog på vem du frågar

Men jag har hellre färre följare som är äkta och intresserade av vad jag lägger upp. Av samma skäl följer jag inte andra per automatik. Det finns även andra faktorer som avhåller mig. Ett sådant är överdrivna åsikter. De följer inte på cykelintresset men väl på knivintresset. Vanligtvis extrema rightwingmänniskor från USA som är vapenintresserade. De har en tendens att dyka upp i flödet eftersom de inte sällan även gillar knivar.

Något som också gör mig direkt avog även om innehållet är intressant är överdrivet användande av filter på bilderna. Somliga konton ser ut som technicolor på speed och det stressar mig efter ett tag. Någon enstaka bild är mest roligt men alla?

Mitt eget konto startade jag mest på skoj för att jag var nyfiken på hur det fungerade. Sen gillar jag helt enkelt bilder. Olika upplägg, installationer och kompositioner dyker upp i huvudet hela tiden. Inte bara i de här sammanhangen utan i livet i stort. Det är av det skälet jag var en hyfsad blixtspelare i Schack tror jag. Eftersom jag ser i bilder kommer vissa planer till lika fort på tio sekunder som på tio minuter.

Jag har även lärt mig en dyrköpt läxa – prenumerera inte på “Grillinfools” när du bantar!

/ J – Instagramnovis

Tags : Instagram
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar