Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Jag gråter för Belgien

Här cyklar jag i min egen bubbla. Innesluten i mig själv och mina egna tankar. Sen lyfter jag på kupan och in strömmar vårdofter och röklukt från svedjande bonde och dystra tidender. Jag vet knappt vad som hänt. Bara att det varit illdåd i Belgien. Döda människor och terror. Det räcker så, jag orkar inte ta in mer av det fruktansvärda.

 

Mörker över horisonten
Föga anade jag vart de mörka molnen över horisonten betydde

 

 

Jag sänker min kupa igen och cyklar vidare i våren i min del av världen. Men den är solkad. Jag gråter inombords för mig själv över världens ondska och över några människors trångsynthet. Jag gråter för Belgien eller snarare för människorna. Ett land jag så här års enbart brukar förknippa med kommande vårklassiker, Gent-Wevelgem, Ronde Van Vlaanderen, La Flèche Wallone och inte minst Liège-Bastogne-Liège – Den gamla damen. Även hon gråter nu.

Jag försöker intala mig att de flesta av oss människor på jorden försöker göra gott. Men ibland tvekar jag.

 

/ J – dyster

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

1 kommentar

Lämna en kommentar