Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

I kamp med tiden

“Wir vollen allen sterben”

Tempokörning på cykel, den ädla konsten att lida. En konstart som dessutom kan utövas i ensamhet. Den är tillika demokratisk, på så vis att såväl proffs som amatör, god och mindre bra cyklist kan uppleva samma känsla. Ingen utestängs från smärtan.

På något vis låter det bättre på engelska, “Time trial”. Fritt översatt blir det dömd av tiden vilket ger en bild som passar min sinnesstämning. Fast bäst låter det på franska “Contre la montre“. I kamp mot klockan. Jag kan kanske inte cykla ifrån tiden men väl dess representant.

Den är av mer stationär karaktär. Åtminstone om jag tar den av armen och kastar den i diket. Som det är nu sitter den där och påtalar med digital exakthet och viss orange uppnosighet att den kommer före mig.

I vilket fall är det hela dömt att misslyckas. Totalt meningslöst. I kamp mot tiden förlorar du alltid. Tiden vinner, om och om igen.

/ J – tidvill

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.