Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Giuoco pianissimo

Om man förlagt formen, till exempel i skogen undras om den kan hittas om man kör runt där och letar tillräckligt länge?

Det var frågan jag ställde mig igår. Det var evigheter sen jag cyklade ordentligt och minst två evigheter sedan jag gjorde det i skogen. Lusten fanns där, tiden tillät det och vädret var förlåtande. Inte mycket att tveka på. Ut stack jag.

Tanken var att ta det lugnt, så lugnt som d3 i Italiensk öppning i schack även kallad giuoco pianissimo. Ordet var “pianissimo“. Det var cykelglädjen som skulle återupptäckas inte mjölksyran.

Höll den planen genom att välja en synnerligen lättcyklad slinga och tanken var att köra den runt runt till jag tröttnade. Det inträffade efter blott tre varv. Då började jag fundera på vart jag skulle bege mig sedan. Det skulle jag inte ha gjort. Den som funderar är ouppmärksam.

Orsak och verkan

Fånvurpan var ett faktum. I låg fart, utan tekniska hinder eller ens upp- eller nedförslut heller för den delen. Framhjulet fastnade i något som det plägar göra med för mycket vikt på och jag störtdök. Rakt på något hårt med knät, en sten. Farten var inte hög men lägger man närmare 120 kg bakom fallet blir det ändå en del momentum.

Sen blev det inget mer cyklande. Det blödde till en början friskt och jag lät det droppa med böjt ben. Ville inte ha för mycket blod i skorna. Sen insåg jag att jag inte visste hur djupt det var och cyklade hem.

Idag går det knappt stödja på den ömmande kroppsdelen. Ofrivillig vila, hade tänkt mig lite gym idag men det får anstå. Skit också.

/ J – olycksfågel

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.