Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Fruktcykling

Jag cyklade mot och in i äppeltider på ljud av körsbär. 

Det låter poetiskt men verkligheten är mer prosaisk. Körsbärsträden har fällt sin skörd över cykelbanan där jag färdas och de klibbiga kärnorna smattrar mot insidan av stänkskärmarna. Samtidigt kommer en fruktdoft av äpplen och överfaller näsan och skvallrar om att andra tider är på väg. 

Kärnväg

Det blir rena fruktstunden det här då favoritfödan under otaliga utflykter på och vid sidan av vägen är bananer. Det var därför desto roligare att höra under förra årets TdF att herrar Vacchi och Adamsson förklarade “bananens återkomst” i klungan. Här på landet är vi omoderna och de har aldrig försvunnit. Gul och glad sticker den upp där ur fickan på cykeltröjan. 

Av någon anledning slog aldrig hel vattenmelon igenom som cyklistföda trots gott kolhydratinnehåll och törstsläckande egenskaper. 

/ J – fruktarian

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.