Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Förfall

Idag när jag cyklade till jobbet tänkte jag på förfall.

Vanligtvis kan det muntra upp mig något. Det som rasat kan vara vackert. Ödehus, vägar återtagna av naturen, metall som gråter rost, ruttnande trä och gamla cyklar.

Förfall
En sadel som sett bättre tider

 

Det var sådär fuktigt kallt som det bara kan bli när det regnar på vintern. Alla från Göteborg vet vad jag talar om.

Men förfall kan vara just det också. En påminnelse om det som inte längre är. Allt är inte vackert.

Någonstans längs Göta älv
Fult förfall någonstans längs Göta älv

Min fysiska form är ett gott exempel på det. Om kroppen är ett tempel så är min en ruin.

Det blev extra påtagligt när jag segade mig uppför en backe. Det är inte åttahundra höjdmeter det handlar om utan snarare åtta. Motvinden ven runt mitt mösslösa huvud och lade sten på börda. På krönet sökte jag ögonkontakt med en bilist. Jag stirrade stint utan framgång eftersom hon var förlorad i sin telefon. Hon kom från vänster, jag från höger. Det brydde hon sig inte om. Jag orkade inte ens bli arg. Kurade mot vinden sista biten fram.

Kaffevärme väntade där inne.

 

J – startar en utgrävning

Tags : Förfall
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar