Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Efterlyses: Sommaren

Är den hos er? För här är den då inte. Sommarsaknaden är stor. Jag längtar till den tid då vi kan klaga på hettan som gör att man knappt kan sova. Att man börjar oroa sig för att trädgården ser vissen ut på grund av värmeböljan som aldrig vill ge med sig. Att vi kan gnälla på att vattnet i sjöar och hav är så varmt att det knappt svalkar.

Mina termometrar, ja i plural, utanför fönstret där hemma verkar ha gått sönder. De har fastnat runt tiostrecket plus minus någon grad beroende på om det regnar för stunden eller ej.

Det har gått så långt att när man tittar ut genom fönstret och ser att det är uppehåll blir man riktigt nöjd. Det regnar ju i alla fall inte småspik tänker man.

Häromdagen skrev jag om solskenscyklistens nära förestående hädangång. Nu kanske han har återuppstått – zombiecyklist. Men sommaren är inte här för det. En cykeltur i torrt väder gör ingen sommar som det heter.

Det solen gör mest är att lysa med sin frånvaro även om den försynt tittar fram bakom molnväggar för stunden. Men får man tro SMHI kommer det att ändra sig. Regn och ökad vind blir det lagom till eftermiddagen och framåt och därmed lär kvällens måndagstur bli en blöt tillställning.

Jag har haft träningsuppehåll i två dagar över midsommar. Familjen trotsade rusket och vi stack och campade istället. Det blev succé och vi hade till och med uppehåll på natten. Men det var svårt att göra upp eld för korvgrillning då allt brännbart var blött. Ingen risk för skogsbrand i alla fall. Det största problemet var att inte få med all lera in i tältet. Det kunde emellertid konstateras att alla inte tycker illa om fukten. Antalet, knott, myggor och skogssniglar var överväldigande.

Igår jag mig den på att jag skulle cykla oavsett omständigheter. Så det gjorde jag. Och eftersom vädret tydligen är mer ambivalent än jag så var det alla väder – på en gång. Ömsom sol, ömsom regn. Först vindstilla och efterhand mer vind.

Slottsruinen med alla typer av moln ovanför
Slottsruinen med alla typer av moln ovanför

Inledningen var dock torr om än kall. Hann ut till Kronoberg för att ta en obligatorisk bild av ruinen för att illustrera de blandade molntyperna och fundera på huruvida det skulle bli någon nederbörd eller ej. Tio minuter senare fick jag svaret då jag fick en regnskur i huvudet. Den var kort, blöt och intensiv. Sen torkade jag igen varpå det var dags för nästa dusch. Och så höll det på. Fyra mindre och ytterst lokala regnskurar drabbade mig under färds gång. Efter hemkomst började det strila stadigare.

Körde lätt och kajkade runt en tämligen stadsnära runda. Runt nio mil blev det på ungefär tre timmar , allt enligt plan.

Kanske sommaren är i Bergslagen? Hoppas det eftersom jag skall dit och cykla mountainbike i helgen.

/ J – sommarsökare

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!