Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Den längsta timmen

Det är inte annat än att hjärtat klappar lite extra när vår egen Gustaf Larsson skall ge sig på det rådande timrekordet i helgen. Förutom att han råkar vara svensk så är han från trakten. Gemla ligger trots allt bara någon mil från Växjö och då är det lätt att bli lokalpatriotisk.

Vad tror jag om hans chanser då? Tja, jag känner förstås inte till Gustavs dagsform men det är tidigt på säsongen och benen hade nog varit starkare lite längre fram. Rohan Dennis nuvarande rekord på 52,461 kilometer är nog inte omöjligt att slå men det lär bli svårt tror jag.

Gustav skall försöka sig på "den längsta timmen". Foto: Tim de Waale
Gustav skall försöka sig på “den längsta timmen”. Foto: Tim de Waale

Svenskt rekord lär det bli i vilket fall som helst då det nuvarande lyder på lite över 45 kilometer och hålls av Pär Edgren sedan slutet av nittiotalet.

Men i vassen lurar de stora kanonerna. Så det gäller att passa på och det är väl det Gustaf gör helt enkelt. Den gode Sir Bradley Wiggins har deklarerat att han först satsar på att vinna Paris-Roubaix om några veckor och sedan ämnar slå timrekordet. Med tanke på hur hans ben ser ut nu i Paris-Nice är det svårt att inte tro honom. Han har uppenbarligen lagt på sig några kilo muskler för att bli starkare på bekostnad av klätterförmåga.

Wiggins i en ovalig roll, här under Paris-Nice. Foto: Cycling Weekly
Wiggins i en ovalig roll, här under Paris-Nice. Foto: Cycling Weekly

Sen är frågan om och i så fall när cyklister som Cancellara och Martin har tänkt ge sig in i leken. De har tidigare sagt att 2015 är året då det skall ske. Först då får vi se vad rekorden satta under det nya regelverket är värda.

Här några ord från Gustaf själv citerade i Velo inför stundande smärtstund. Försöket kan för övrigt följas här!

Men i vilket fall – heja Gustav! Inspirerad skall jag ut och trampa om en några timmar. Inte så dumt med en ledig eftermiddag när solen strålar.

/ J- supporter

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!