Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Den långa flykten

Jag satte ned foten, hårt. Så hårt att den gick igenom det murkna golv mitt träningsliv utgjorde. Därunder fanns en bottenlös källare av oträning.

Nu är det dags att orientera sig ur denna mörka håla värre än de som återfinns i någon skräckfilm. Hotfulla skuggor av dammiga och med spindelväv täckta träningsmaskiner och cyklar hukade i alla skrymslen och vrår. De mumlade olycksbådande bakom ryggen på mig men tystnade när blicken flackade mot dem. Panik, jag måste ut!

Och appropå maskiner, häromdagen gav till och med vågen upp. Från nedervåningen hojtades det glatt “Enligt den här väger jag 145 kg!” Det var tack och lov inte sant för min dam som var den som återfanns uppflugen på glasplattan. Vi bytte plats och vågen visade 8 kg istället! En misstanke infann sig om att det inte heller var helt korrekt varpå jag klev av vågen och upp på den igen. Då sade den “Err” som i “error”. Proceduren upprepades varpå vågen dog, för gott. Död! 

Dags att göra något helt enkelt. Jag har nämligen precis firat bemärkelsedag och därmed bestämt att mitt nya år har börjat. Det började igår den 6 november och fortgår till nästa 5 november. Den tideräkningen kanske inte är helt i fas med allas andras, vare sig det är en gregoriansk, kinesisk eller mayabaserad kalender. Det går inte att vänta till den första januari. Då kan det vara försent känns det som. Nu är jag 48 och väger 128. Det är en viss obehaglig harmoni i de siffrorna. Men de utgör inget bra underlag för cykling. Eller liv för den delen. Särskilt inte ett träningsliv.

Därför blir det nu en annan ordning, nyordning. Men jag får börja försiktigt då startpunkten är obehagligt långt ned i källaren. I det här fallet innebar det en timma och en kvart på gymmet samt 5 km transportcykling under gårdagen.  

Inte mycket men i alla fall en start. Varje stor resa lär börja med ett steg har någon vis fan sagt. Men det är sant antar jag även om jag föredrar ett tramptag. För den som känner för att följa med på min (långa) resa mot bättre mående och fysisk form så kan det göras här.

/ J – letar efter utgångar

PS. Träningen förflöt relativt smärtfritt och har inte renderat så mycket träningsvärk då jag tjuvstartade med några gympass förra veckan. 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.