Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Dagens bild – Inte så snabbkoppling

Tricon 1450 heter den här numera utgångna modellen från DT Swiss. En par hjul jag är synnerligen nöjd med för övrigt. De är inte bara snygga, de är lätta, rullar extremt bra och håller för mig! Den sista egenskapen är av större intresse för mig än den absoluta vikten och vilka material som ingår. Jag vet inte hur många snygga hjul jag tittat på bara för att senare se att de är viktbegränsade till 90 kilo vilket är en vanlig gräns. Det väger jag inte ens i toppform varpå alla de modellerna har fått utgå när jag varit i hjulköpartagen. Det kan väl ändå inte bara vara jag av alla motionärer som är kraftigare byggd än Nairo Quintana?

Nu har jag haft de här hjulen i tre år och de fungerar felfritt. Eller nästan felfritt skall jag väl säga, de skickades på service en gång efter att en limmad detalj lossnat. Det är trots allt handbyggda hjul det handlar om. Det fast det är systemhjul.*

Inte så snabbkoppling

Många av lösningarna på de här hjulen är specifika. Däribland snabblåset som är modell “skruva av” istället för mer traditionella lösningar. De tar en aning längre tid att få av vid hjulbyte men det är inget som stör mig då jag inte tävlar. I gengäld medför konstruktionen att det är lättare att placera själva hävarmen exakt där man vill ha den. Den är också mycket lätt! Överlag fungerar lösningen utmärkt.

/ J – frihjular

*Jag har för övrigt skrivit om dem vid tidigare tillfällen bland annat här.

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.