Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Cuben som ville bli cykel, kapitel 6

Vissa berättelser skriver sig själva medan andra måste berättas. Föga kunde jag ana när jag började plita på den här historien att det skulle visa sig vara en följetong i vardande. Novellen börjar svälla till en roman.

Vi har nu kommit fram till kapitel 6 i vilket herr Kub återigen färdas norrut för att sedan anträda en lång färd söderut och där genomgå någon form av operation för att sedan återuppstå likt fågel Fenix.

För att få iväg cykeleländet var jag tvungen att köra en bra bit, närmare bestämt sträckan Växjö – Myresjö T o R, en resa på runt 18 mil. Samma procedur för att återfå cykeln. Danskarna skickar nämligen inte cyklar till privatpersoner utan enbart till försäljningsställen. Mycket fyrkantigt.

Nu far även den här i himlen in. Blir spännande att se vad som stiger upp ur askan
Nu far även den här i himlen in. Blir spännande att se vad som stiger upp ur askan

 

Spänningen är olidlig. Hur lång tid skall de här förhoppningsvis sista turerna ta? Det tog nästan två månader för att mina bilder och min reklamation skulle passera mellanhänderna för att till slut hamna i Tyskland. Väl där gick det uppenbarligen fort. Beslutat verkar ha blivit: “Klart kunden skall ha en ny ram!” Det är i alla fall vad som väntar. Om det fick jag kunskap när jag återigen jagade besked, för vilken gång i ordningen har jag nästan tappat räkningen på. Hot om Konsumentverkat och ARN låg nära till hands kan jag säga och jag hade redan börjat plita på en sammanställning av historien. Det är fortfarande aldrig någon som kontaktat mig i ärendet bör påpekas.

Men den som lever får se. Luttrad som jag är ropar jag inte hej förrän cykeln har passerat bäcken eller i det här fallet sundet, två gånger dessutom. När den befinner sig fullt funktionsduglig och cykelbar på en stig nära mig skall jag andas ut. Innan dess kan jag nog inte slappna av.

Första problemet misstänker jag var troligen att hitta en ram överhuvudtaget. Cykeln är nämligen så omodern att det är utrustad med “småhjul” – 26″. Cube liksom flertalet tillverkare har helt sonika slutat tillverka cyklar och ramar i den storleken vilket är till förtret för dem som har dylika cyklar och tarvar reservdelar. Inte helt juste av en hel branch att byta format utan hänsyn till befintliga kunder. CDn dödade visserligen LP-skivan men du kan fortfarande köpa en pick-up till en skivspelare om du så önskar. Och även om CDn även den är “stendöd” så kan du köpa en spelare idag.

Om de inte lyckats får de väl skänka mig en 27,5-tummare eller något. Inte mitt problem känner jag vid det här laget. Hela jäkla cykelsommaren rök. Extra surt eftersom augusti blev den sommarmånad vi fick. Har jag tur blir det en fin höst men det kan man aldrig så noga veta.

Nu väntar jag ivrigt på att få skriva en epilog.

/ J – väntar, igen

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!