Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Alfrida och jag

Det kan konstateras att det var mer tryck i Alfrida än i mig i alla fall. Det var ju också en jäkla dag att börja cykla på. Men jag hade en bestämd känsla av att om jag inte gör det nu så kommer det aldrig att ske igen.

Sist jag cyklade var någon gång i juli och innan dess i våras. Det var länge sedan som ni märker. Ja, som motion och träning skall tilläggas. Vardagscyklar gör jag ju men det är inte riktigt samma sak.

Isen glaserade stenarna i blåsten

Det blev extra tydligt denna mycket blåsiga dag. Efter ett par kilometer hade jag blodsmak i munnen och var lätt kräkfärdig. Att det var så här tungt mindes jag inte. Nu kunde en smula skyllas på den där bruden Alfrida i och för sig. Hon gjorde vad hon kunde för att sänka mig. Stormbyarna från inatt hade lagt sig men kuling i byarna var det nog och till och med vårt lilla ”Helgahav” var vredgat och hade fradga i mungiporna och såg ut som det ville bitas.

Jag kämpade på efter bästa förmåga. Målet var blygsamt, att cykla en timme. Det uppnåddes fast inte med någon större värdighet.

/ J – blåst av en brud 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.