Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Solskens-MTB

Att dra till skogs är välgörande för själen. Klorofyll och syre överallt och relativ tystnad. Inte så mycket i just den här lilla skogen dock då den är stadsnära. Men i gengäld börjar de första stigarna ett par hundra meter från hemmet och därifrån kan jag jobba mig vidare ut i världen, in i skogen och vidare in i mig själv.

Blev viss lite Cubereklam trots mina blandade erfarenheter av dem. Till märkets försvar kan sägas att de inte är sämre än något annat
Blev viss lite Cubereklam trots mina blandade erfarenheter av dem. Till märkets försvar kan sägas att de inte är sämre än något annat

Benen var dock inte med mig den här dagen. Trött var bara förnamnet och trots de underbara förutsättningarna med strax över de tjugo graderna och strålande sol blev det bara lite över timmen som trampades. Dock enbart stig och det tar förstås sin tribut. Styrketräningen från dagen innan spelade roll misstänker jag. Den och den allestädes närvarande vikten. Den faktorn blir påtaglig när man skall uppför alla mikrobackar, pucklar, stigningar och motlut. Kärt barn har verkligen många namn! Jag kallade det för “teknikträning”, inte som i att hoppa nedför stup utan mer som i att välja rätt linjer och få “flow” över rötter och sten både i med- och motlut.

"Blueberry Break" döptes bilden till. Ibland måste man ta bärpaus
“Blueberry Break” döptes bilden till. Ibland måste man ta bärpaus

Vad beträffar vikt skall ett ryck göras vad det lider. Men inte idag!

Ha det go’ vänner!

/ J – solskenscyklist igen

#cykligare #knivesandbikes #evaldssonpt

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.