Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

Repriser

Jag missade Amstel Gold Race på TV igår.  Istället cyklades det på hemmaplan. Även jag på små vägar. Konkurrensen var dock mindre påtaglig och servicebilarna frånvarande.

Gårdagens cykelrunda blev en repris på den jag skrev om sist. Samma sträckning, samma cykel, samma brist på sällskap, samma väder, det vill säga soligt och i det närmaste totalt vindstilla. Hög luft och grönskimrade träd.

Rundan börjar med en backe. Från stadsdelen Norr där jag bor upp till Högstorp där namnet antyder hur geografin ter sig vidare upp till radiomasten vid Hollstorp. Samma backar, samma tankar som sist. Skimrande sällsamt grönt i ögonvrån och blått där ovan. Svanröven från sist var inte kvar. Den visade sig vara ett opålitligt landmärke att svänga vänster vid.

Istället svängde jag hemåt. Mest för att det var enligt plan. En kort tid har förlöpt sen sist men världen var ändå något grönare och jag något klokare. I alla fall om man får tro dem som säger att den kommer med tiden, visheten.

Hemmesjö upp mot Billa, motlut

 

Vårväg

Idag en repris till – I did it again!

Hemmesjörundan fast idag med sällskap. Upphovsmannen till rundan, herr F och jag trampade på i godan ro. Två yrvakna cykelhumlor i vårsolen. Humlor flyger fast de inte kan sägs det. Tyvärr kan den goda skrönan dödas genom att konstatera att det alltid varit en faktoid och inget annat. Men vi kan inte cykla fast gör det ändå. Det är dessutom sant!

På samma sätt upplyste mig min gode vän som är lärare i fysik att mina teorier kanske inte helt överensstämde med den beskrivna verkligheten. Momentum säger man på engelska, det är vad jag hoppades uppnå med alla mina kilon på väg utför. Moment är dock något helt annat på svenska upplystes jag om. Fast min teori rörde egentligen inte det utan det faktum att jag borde vara blixtsnabb. Det eftersom fett är energi och jag har massor av den varan. Ergo, jag borde vara rekordsnabb. Det var då det mumlades något om att jag borde fördjupa mig i förbränning. Ibland är fakta bara ivägen för en god tanke.

Sällskap

Liksom rundorna blev repriser blev faktiskt även Amstel det. Sanningen var att jag såg eftersändningen av loppet. Tur var det för det var jäkligt spännande. Nu väntar snart nya kortturer för mig och Ardennerveckan fortsätter med Vallonska pilen och Liège Bastogne Liège.

/ J – gör det om och om igen

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.