Cykligare
Svenska Cycling Plus
Cykligare

På villovägar kända och okända

Vädret var så där uppfordrande, krävande skulle man till och med kunna uttrycka det. Solen sken, luften var klar och höstlöven brann som de plägar göra dagar som den här. Det var bara att ge sig ut även om jag egentligen hade tänkt besöka gymmet. Men det fick anstå till gummistövelsdagar.

Vid vägs ände. Ångbåtsbryggan vid Kronoberg

Det går ju inte fort nuförtiden vilket kombinerat med att jag inte orkar särskilt länge gör att rundorna för närvarande hålls korta. Jag skulle vilja tillägga ”…och intensiva” men det vore att fara med osanning. Istället försöker jag njuta av tillvaron där jag trampar mig fram.

För dagen blev det ett par synnerligen välbekanta stigar från barndomen. Då bodde förvisso familjen i Stockholmsregionen men många somrar tillbringades hos mormor och morfar ute på Kronoberg utanför Växjö. Det var där jag trampade nu. Rullstensåsen fick sig ett besök liksom den gamla stigen ned till platsen där roddbåten en gång fanns. Stranden följdes bort till slottsruinen. Ibland är det svårt att tänka sig att gränsstriderna i de här trakterna inte var att leka med.

Avvägar

Därefter rullade jag ut på närbelägna Hissö och det var där jag kom bort från de kända stigarna. Jag inledde på dem men ville hitta något nytt. För att göra en lång historia kort – djur och människor har inte alltid samma uppfattning om vad som är ett sympatiskt ställe i skogen och därför förtjänar en egen stig dit.

Mitt råd är därför lita aldrig på ett rådjur eller en gris för att guida dig rätt i tillvaron.

/ J – mitt i spenaten

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.